Autowerkplaats Barger-Compascuum

Je leert dagritme aan te brengen in jouw leven, omgaan met anderen, doorzetten en natuurlijk ga je sleutelen aan auto’s, motoren en scooters.

De autowerkplaats

Je kunt je als deelnemer dagbesteding ook bij de autowerkplaats in Barger-Compascuum terecht. Sinds 2021 is het bedrijf namelijk, wat betreft de zorg, onderdeel van Zwat. Je kunt leren dagritme aan te brengen in je leven, omgaan met anderen, doorzetten en natuurlijk sleutelen aan auto’s, motoren en scooters.

Barger-Compascuum is iets meer dan een uur rijden van Drachten. Het bedrijf heet ABS CarXpert. De garage bestaat al sinds september 1988 en het team bestaat uit vier mensen. Het bedrijf staat klaar met de modernste techniek op diagnosegebied en auto-elektronica. Daarnaast kunnen klanten er terecht voor verkoop en onderhoud van alle merken personenauto’s, bedrijfswagens, campers, caravans, aanhangwagens, elektrische- en benzine scooters én voor gebruikte onderdelen. Een groot aanbod tweedehands auto’s staat buiten op het terrein en nog meer aanbod vind je in de showroom.

Iets maken of repareren geeft een enorme impuls aan het zelfvertrouwen en vergroot het gevoel van eigenwaarde

Dagbesteding

Sinds een aantal jaren werken er ook mensen met een zogenaamd “rugzakje” en sinds 1 mei 2021 is het bedrijf, wat betreft de zorg, onderdeel van Zwat. Door die samenwerking kan het bedrijf voorzien in dagbesteding voor tieners, (jong)volwassenen en ouderen tussen de 14 en de 67 jaar, die een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ hebben door bijvoorbeeld een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Ze leren dagritme aan te brengen in hun leven, omgaan met anderen, doorzetten en natuurlijk sleutelen aan auto’s, motoren en scooters.
Scroll naar boven